Easy Taping

Als fysiotherapeut vind ik het erg belangrijk om door te ontwikkelen en te blijven specialiseren. Ik ben gecertificeerd in de Easy-taping® methode.

Wat is taping?
Een methode waarbij elastische tape wordt gebruikt om spieren en fascia te ondersteunen. Taping is een aanvullende behandeling op andere behandelingen. Taping wordt gebruikt bij blessures, chronische aandoeningen, vochtophoping, houdingscorrecties en overbelasting.

In de weefsels ontstaat drukverhoging en pijn bij bijvoorbeeld blessures en ontstekingsreacties. Dit veroorzaakt aanpassingen in de fascia en spieren. Hierdoor kan functieverlies optreden in spieren en gewrichten waardoor dit klachten kan geven.

Functie van taping
De elastische tape kan de functie van de spier ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. De tape heeft namelijk dezelfde rekbaarheid (140%) als de huid. De tape vormt hierdoor een soort tweede huid.

De tape is waterbestendig zonder zijn functionaliteit te verliezen. De tape kan meerdere dagen achter elkaar worden gedragen en verliest zijn werking pas na 4 á 5 dagen.

Voordelen en effecten van taping:

  • Pijndemping en vermindering van druk
  • Circulatie verbetering en afvoer van lymfe
  • Verbeteren spierfunctie
  • Ondersteunen van gewrichtsfunctie
  • Neuro reflectoire beïnvloeding (structuren zoals spieren, kapsels, banden, botten en ingewanden kunnen elkaar beïnvloeden.

Door de tape te plakken in bepaalde richting, zodat de spieren makkelijker kunnen bewegen en de huidlagen kunnen verschuiven, is het lichaam in staat beter te bewegen. Hierdoor is bewegen makkelijker en het herstel zal sneller gaan!

Taping behandeling door de fysiotherapeut
Voor taping wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht. Er zal eerst een gratis proeftape aangelegd worden. Bij voldoende resultaat kunt u tegen gereduceerd tarief een rol tape kopen.

Bij AH Fysio Sneek kunt u terecht voor taping, wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met op met AH Fysio Sneek.