Fascia Integratie Therapie

Als fysiotherapeut vind ik het erg belangrijk om door te ontwikkelen en te blijven specialiseren. Ik ben gecertificeerd in Fascia Integratie Therapie (FIT-methode).

Wat is Fasciatherapie ?
Fascia is de officiële naam van de bindweefselvliezen die om alle spieren, gewrichten, botten en organen zitten. Zo is alles met elkaar verbonden, als één elastisch onderhuids 3D-bindweefselnetwerk. Het loopt van top tot teen, van de huid tot in het bot. De belangrijkste functie: het soepel en zonder wrijving langs elkaar laten bewegen van spieren en zenuwen, zoals bij buigen en strekken. Fascia zitten boordevol zenuwen en als ze in slechte conditie zijn of als er verklevingen zijn, kan dat pijn veroorzaken en de beweeglijkheid beperken. Met fasciatherapie is dat vaak relatief eenvoudig te behandelen.

Fasciatherapie wel of niet geschikt?
Fasciatherapie is geschikt bij diverse pijnsoorten, zoals nek- en rugklachten, spier- en gewrichtspijn, sportblessures en hypermobiliteit. Om de therapie te laten slagen, moeten patiënten bereid zijn om ook te kijken naar factoren die de gevoeligheid van het zenuwstelsel beïnvloeden, zoals stress, leefstijl en slaappatroon. Verder moeten ze actief deelnemen aan het herstel en blijven trainen.

Fasciatherapie is niet geschikt voor mensen met ernstige hartinsufficiëntie of met koorts.

Bij AH Fysio Sneek kunt u terecht voor fasciatherapie, wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met AH Fysio Sneek.